zaterdag 17 april 2010

Ga mee naar buiten...........gezellig...........

Zoals jullie misschien wel weten wonen wij in een appartement in een nieuwbouw wijk................eigenlijk wonen we nog midden in een bouwput.......we wonen hier nu 10 maandan dus het word nu hoog tijd voor de terrassen te gaan beplanten en aankleden..................
Het zijn tot nu toe nog maar hoekjes .....want we weten eigenlijk nog niet zo goed wat we willen.......we hebben niks nieuws gekocht ofzo......gewoon de spullen van het oude huis meegenomen......achter de planten staat een tussenscherm wat we dus niet mooi vinden .maar hier zijn we mee bezig om te veranderen...............


We hebben een houten tuinset op het ene terras staan.....en daar staat dit op............of eigenlijk sinds vandaag ditte....................


De lantaarn met kaars pakken we er s'avonds gewoon bij ook leuk toch ?? vond het toch wat kaal eerst..................



Omdat we natuurlijk dicht bij het vuur zitten gaat er dagelijks wel wat mee naar huis .................deze mooi paarse petunia's geweldig toch ?? en hier en daar een lief konijntje.......


Rein gaf wel een opmerking .........Ria het word allemaal paars buiten..................eh .....tja nee hoor zei ik op tafel staat wit !!   hahahhahahh!! maar hij heeft wel gelijk..................maar we zitten nog in de beginners fase...................dus er kan nog van alles bijkomen toch ??

Nu even naar de andere kant...................hier staat een houten bank en een hocker met twee stoelen van bruin kunstriet zeg maar.........

De hortensia was de eerste plant die hier stond deze had Rein al gelijk neergezet de dag dat we de sleutel kregen............................hij was toen volop in bloei met grote roze bloemen...............ik ben benieuwd hoe die het nu gaat doen............want je werkt toch met potten......dat is heel anders dan de volle grond ! achter de hortensia staan nog twee agapantus planten weet niet of dat nog wat gaat worden deze zijn ook van vorig jaar !!

Het teiltje daar zitten waterplantjes in ook deze zijn al een paar jaar oud,...en moeten nog helemaal komen zeg maar..............ik laat daar later in het seizoen nog wel foto's van zien.........



Dan sluit ik af met de vogelwaterbak..............deze had een mooie laag mos erop maar doordat ie toch wat maanden in de opslag heeft moeten staan ie het allemaal verdwenen.helaas................vind hem nu niet zo mooi meer ...................maar wieweet komt het er nog terug op............we hebben nog genoeg mogelijk heden want het is nog aardig leeg.....dus ik laat jullie over een poosje nog wel een keer een kijkje nemen...................................word vervolgd...............


Verder wil ik jullie een heel fijn zonnig weekend wensen..met een hoop tuin/terras plezier !!

En ik wil jullie nogmaals bedanken voor de geweldige reacties................zoveel...............elke keer weer......................ik word daar heel blij van !! .........enjoy !!

Voor jullie allemaal deze mooie bloemen !!     

Omdat ik blij ben met alle reacties !!!

64 opmerkingen:

Rosemary and thyme zei

Nice outdoor area!
I love yor benches. I would like to have some benches in my garden. I have one, but it is falling apart soon!!!
The birdtray is beautiful too.

Hope you have a nic weekend,
hugs Tove

Home and Lifestyle zei

Paarse bloemen vind ik erg leuk, dus dat kan prima hoor! Ik ben benieuwd wat je allemaal op het terras gaat doen...we zien het hier vanzelf wel!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Unknown zei

in de bloemen en géén idee??????;)....
volg je hart!!!!
Geniet van je weekend!

groetjes
Lynda

Muisje zei

Ziet er leuk uit allemaal, ben benieuwd wat het eindresultaat zal zijn.

Groeten Herma

Donatella zei

very pretty garden...I have the same patio table as you and bench... dont you just love them? the older they get the better...happy weekend(:

André en Inka. zei

Hoi Ria,je teras(sen) zien er heel mooi uit.
Vind de paarse bloemen juist heel erg mooi.
Vorig jaar hadden we ze ook in de tuin met wat witte bloemen en het stond geweldig.
Dit jaar willen we (zoals ieder jaar wat anders) doen.


Leuk dat je mee doet met de give away,gezellig.

Fijn weekend,dikke knuf aan de diertjes lieve gr inka en andre

Josephine zei

Hoi lieve Ria,

Wat een heerlijk terras hebben jullie, leuk de potten met petunia's, dat is zo'n dankbare plant, altijd bloemen....JIPPIE!!! En hier en daar leuke snuisterijen, straks staan er zeker wel veel meer bloeiers te pronken denk ik. En 's avond gezellig met een kaarsje er bij, lekker hapje en een goed glas wijn....mmmmmmmwat is de lente toch heerlijk hé.

Moest wel lachen hoe je reageerde op mijn post, en je hebt gelijk hoor mij kan je alles eerlijk zeggen daar hoef je niet om heen te draaien. En ben daar ook ZEKER NIET boos over. Het grappig van al die blogs is juist dat iedereen weer zo op zijn eigen manier daar mee bezig is, ieder naar zijn eigen smaak. En dat geknutsel van mij met foto's, daar begrijp ik best van dat niet iedereen dat mooi of leuk vindt. Dus ik vind het niet erg hoor dat je het niet mooi vind.....juist leuk dat je het eerlijk zegt, daar hou ik van!

Wens je een heerlijk zonnig en als het kan warm weekend toe,
Lieve groet, Josephine

Carolyn zei

It would be a lovely spot to sit with a cup of tea!
Have a good weekend,
Carolyn

Stina zei

Gezellig weer hé die zomer bloemetjes, vindt ik zelf ook zó mooi altijd, vandaag ga ik er ook wat halen. Prachtige bos bloemen fijn weekend liefs stina

Fluitenkruid zei

Leuk om een nieuw terras in te mogen richten maar er zijn zoveel mogelijkheden. Het ziet er al top uit. Een fijn weekend, groetjes Jannet

Bonjade zei

Zo zeg nou het wordt...nee het is al gezellig dat zie ik zo.....
Ben ook benieuwd hoe dat gaat in potten, bij mij is het helaas nooit een succes. Maar tja ik geef het dan ook weinig liefde.....
Dus ik houd je potten in de gaten ;))
Fijn weekend

Loveforpiemonte zei

Ik hou van paars in de tuin, gaat mij nog steeds niet vervelen!!! Je kan beter even goed nadenken dan zomaar wat doen en spijt krijgen he!!! Enne hij is binnen hoor, wat had je het mooi ingepakt Ria THANKSSSS.
Wens je een heerlijk weekend, enne de fair is er zondag ook hoor (als het goed is ga ik dan).
Groetjessssss

Claudia Leertouwer zei

Dat ziet er uit als een aardig groot buiten, maar dat is aan jou natuurlijk wel besteed, kun je lekker aan de slag.

Groeten,
Claudia

Kom Achterom zei

Ha goedemorgen harde werker1
Krijg ik me toch vanmorgen een klein stukje van je balkonnetje te zien!
Leuk maar inderdaad nog wel wat kaal.
Ooit heb ik eens een boekje gehad over het inrichten van een balkon en daar stond een droom balkon in!
Ik denk ook helemaal jou smaak. Ze hadden het hele balkon als veranda ingericht kompleet met
schommelstoel en houten bewerkte speilen ervoor
aan de zijkant van die dikke balken met schuine stukken en daaraan allemaal mooie planten.
Super mooi misschien een ideetje?
Nou ik wens je nog veel mooie balkonontwerp dagen toe en een heel fijn weekend
Rein de groetjes doen en niet te veel hawaisfeer hé dat kan natuurlijk niet elk weekend raak zijn!!! hahahaha
liefs Yolanda

toves sammensurium zei

Soooo many beautiful flowers....my fingers ache to start buying and planting and get out in the garden.But it´s to darn cold!!!!!!!!!!!! Have to wait 14 days more....but at least I can enjoy your beautiful flowers as a comfort :))))
Have a wonderful weekend Ria!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tove xx

Karin zei

Ik zou Rein een paar uurtjes los laten gaan op het balkon, weet zeker dat het dan helemaal goed komt :o) Moet zeggen dat er niets mis mee is voor zover ik dat nu kan zien. Een lekker plekkie om straks, wanneer het wat warmer wordt, na een drukke dag heerlijk te kunnen ontspannen.
Pakje is binnen *blij*
Fijn weekend, Liefs,
Karin

Passione Helena zei

Een bouwput VRESELIJK! Wij hebben twee jaar in zo'n zelfde situatie gewoond.Al we ooit weer een huis gaan bouwen gaan we als laatsten haha.
Kan me daarom zo voorstellen dat je het zo snel mogelijk gezelligheid wilt geven aan jullie 'grote' terras! Het ziet eruit als een echt buitengevoel! Paars is de kleur van kracht, ik houd daar wel van. Ben benieuwd naar je volgende kiekjes. Zo te zien gaat dat allemaal wel goed komen! Enne verleidijk ook hoor, als je zo dicht bij het vuur zit;-)

Bedankt voor het meegenieten en jij ook een heel fijn weekend!

Lieve groetjes, Helena

Tuur zei

mevrouw ik vind u balkon nu al prachtig!
ga vooral door dan genieten wij alleen maar mee...
Een heel fijn weekend!

Mayflower zei

Hoi Lieve Ria, het is een prachtige dag om heerlijk buiten te vertoeven (waarom zit ik nou eigenlijk achter de PC haha) en wat leuk om even een kijkje op je terrassen te nemen, je heb al allemaal leuke plantjes staan en het is net wat je al zegt, het moet allemaal nog groeien en een plekje krijgen. Ik heb weleens gehoord dat je tuinbeelden en ornamenten kunt insmeren met karnemelk voor een sneller mosgroei, maar heb dit zelf nog nooit geprobeerd en of het ook waar is, hang me er niet aan op hihi.
Ik wens je een heel fijn weekend.
Liev groet, Mea

Ger zei

Ha Ria,

Wat zit je in een heerlijk seizoen om jullie terrassen te gaan aankleden.
Alhoewel ik merk in je post dat er nog veel moet gebeuren,jullie nog niet helemaal tevreden zijn....
Maar het stuk wat ik zie is al heel aardig om gezellig te zitten.
Had vorig jaar ook van die mooie olijfboompjes, volgens het labeltje konden ze tot -15 graden vorst verdragen,we hebben ze de hele winter in vorstvrije ruimte gehad maar ze hebben het helaas niet overleefd, nou hoe mooi ik ze ook vind....koop toch echt géén nieuwe meer,daar vind ik ze TE DUUR voor!!!
Ik kan zonder enige moeite veel geld uitgeven aan bloemen en planten maar ik moet er wel langer plezier van kunnen hebben dan een seizoen.
Voor de Agapanthus was ik juist heel bang of die de winter ook zouden doorstaan in die zelfde ruimte, en jawel hoor ze staan al buiten in de zon en hebben nieuw groen blad.

Smeer je vogeldrinkbak maar in met karnemelk dan is hij binnen de kortste keren weer bemost en groen.
De afscheiding van glasdraad is ook niet mijn ding maar het laat wel veel licht door....

Nou Ria we volgen jullie met het inrichten van het terras, suc6 en laat ook nog wat in de winkel staan voor de klanten;-)

Fijn zonnig weekeind!
Lieve groet,
Ger

Jolijn zei

Ziet er al heel gezellig uit... Mooi: paars!
Fijne zonnige dagen!

Jolijn

Marga zei

Hallo Ria.
Wat lief deze mooie bloemen via de blog.
Dank je!
Groetjes Marga

di bianco e d'azzurro zei

Hi Ria, your garden looking good!
Petunias are a beautiful color and wonderful is the tank with the bird, very romantic!!!
Wish you have a nice weekend, Annamaria

@nne zei

Geniet ervan! groetjes, @nne

justwendy zei

Hoi Ria,

Ben gek op paars en wit in de tuin of balkon.
Wij zijn ook nog steeds met de tuin bezig, heerlijk toch dat veranderen. Het groeid stukje bij beetje tot iets moois.Vind het leuk om plannen te maken om dingen te veranderen.

Heel fijn weekeind geniet van de zon.

Liefs Wendy

Emmy zei

Paars wit en rose zijn toch ook de mooiste kleuren voor bloemen. Het staat altijd zo gezellig, ga van de week ook maar eens aan de gang om buiten wat neer te zetten. Al is tuinieren niet mijn ding, potten vullen vind ik wel leuk om te doen. Al vergeet ik ze weleens water te geven en hangt de boel weer slap. Je hebt trouwens ook twee prachtige olijfboompjes staan en je lavendel staat in een pracht bak. Geniet van het buiten leven want het word een mooi weekand, Groeten Emmy

Jolanda zei

Hoi Ria, het begin is er hoor, nog een beetje kaal maar dat komt vast helemaal goed bij jullie. Gewoon eens lekker gaan zitten (als je er tijd voor hebt...) en de boel eens op je in laten werken....ineens komen de ideetjes vanzelf...veel plezier ermee! Lieve groetjes

Pierelantijntjes zei

Nou dat gaat goed daar bij jullie hoor. Ik vind het er al heel gezellig uitzien. Wij zijn ook nog steeds bezig om wat meer gezelligheid te krijgen buiten.Ach, elke week wat doen dan komt het helemaal goed.
lieve groetjes van Ester

greet's foto's zei

nou Ria, je bent nog wel niet klaar zeg je, maar er moet toch wat overblijven,anders heb je straks niks meer te doen,en dan moet je duimen draaien.ik kan niet wachten tot de zomerbloeiers de tuin in kunnen,ben ook in de tuin bezig geweest,niet zo lang hoor,maar mijn handen jeukte.
nou een fijne Zondag, greet.

Fleurette zei

Hello my dear Ria, Wishing you a beautiful sunny Sunday!!!
Beautiful flowers!!!
Have a nice evening
Hugs Fleurette:))

Madelief zei

Hoi Ria,

Wat een gezellig terras hebben jullie. Fijn dat je bloemen uit de winkel zo mee naar huis kunt nemen. Het gaat vast lukken in de potten. Bij ons staat het balkon ook vol. Ik heb zelfs een klimroos staan (New Dawn), die inmiddels meer dan tien jaar oud is. Hij doet het nog steeds geweldig. Het enige is dat je genoeg water moet geven, maar dat hoef ik jou waarschijnlijk niet te zeggen ;-)!

Fijne zondag!

Lieve groet, Madelief

maría cecilia zei

Hola Ria, so nice to see spring coming over there and bringing the joy to your place, your flowers blooming are sooooo lovely!!!!
Darling, I have never managed to add a translator to my blog, sorry... but I will try again. And yes, you can take any flowers you want, doing a link to my blog.
Enjoy your sunny days!!!
Maria Cecilia

Anoniem zei

Heerlijk om zo dicht bij de bron te zitten, maar dan nog moet je er een mooie combinatie van maken en dat is bij jullie zeker goed gelukt, het ziet er supergezellig uit.
Geniet van het zonnetje, liefs, Sonja

Fågel Blå zei

hello oh so lovely flowers..... I be so happy to see your lovely pictures!
May whishes to you!
Kathrine

Bizzy @ home zei

Wat een mooie hoekjes. De teil vind ik echt prachtig. Ideaal als je zo even wat bloemetjes mee kan nemen van je werk.
Lieve groetjes Renny

~*~ saskia ~*~ zei

Je vogelwaterbak is geweldig! Leuk leuk leuk. Heerlijk genieten van het zonnetje tussen al dat moois, lieve Ria.

Hoop dat je een vrolijk, leuk, fijn, gezellig, superweekend hebt!!! XXXXX

alma zei

Hoi Ria,

Wat heb je het gezellig gemaakt. Het is wel een ander soort tuinieren maar ik vind het erg overzichtelijk. Wij hebben de tuin voor het grootste deel bestraat dus bij mij ook veel potten....die ik nog wel eens vergeet water te geven...
Bevalt het goed in het appartement? Lekker alles nieuw lijkt me toch ook wel wat!

groetjes en bedankt voor de bloemen en je leuke reacties!!

Almay

by kuzz zei

Tis al mooi maar...als jullie er nog wat aan gaan doen...mmm dan zal het vast nog veeel mooier worden!!
Heerlijk weer die bloemen in de potten he!
Nog een fijn weekend verder, lieve groeten Erna

Petra zei

Schattig die kleine witte viooltjes en petunia's ruiken altijd zo lekker naar verstoppertje spelen van vroeger (achter de plantsoenbakken). Bankje 1 heb ik ook!

Fijne zondag,
groetjes Petra

Prudence zei

hooray for google translate! Lovely flowers, thanks for stopping by my blog!!
nice to meet you.

I Love Pretty Little Things zei

Hahahahahaha! Yes, the youngest mom of an 18 year old ever! Who knows what we are really saying to each other through this translation! Makes me laugh. :)
Beautiful flowers!
Joyce

Anna zei

het ziet er nu al goed uit, ben benieuwd wat het nog gaat worden!!!

Ik zelf ben dol op Hosta's, nog wel veel meer hoor, maar die zijn echt mijn favoriet...iets van 700 soorten, gewoon prachtig!
wij gaan ieder jaar naar een hobby hosta kweker
om er een stuk of wat te kopen...heb nu al aardig wat verschillende...de tuin van ons nieuwe huis is 1650M2, daar kan ik heel wat meer verzamelen en eten hopelijk de kippen niet alles op...die vinden hosta nl.
heerlijk!!!
gr. en een prachtige zonnige zondag!

http://averyfairygarden.blogspot.com/2009/04/hostas.html

JacQie zei

Ik heb ook op een flat gewoond jarenlang, en vond het altijd erg moeilijk om dat terras dan gezellig te krijgen. En als ik wat leuks had ging de plant dood in de pot... dus ik ben erg benieuwd wat jij ervan gaat maken. Jij kan het vast beter dan ik haha,
fijne zondag,
groetjes jacqie

Haikey love of living zei

Wat ziet mijn oog nu! Witte violen en ik ben al een week aan het zoeken:-)
Staat echt super mooi!

Fijne zondag..

Haikey

Stina zei

How nice. Really nice. Soon I can take the flowers here, outside, too. Now it's very empty. ;-) Hug Stina

Unknown zei

Hello Ria! Your petunias are gorgeous! Everything looks wonderful! I love this time of year When we can 'start to "Decorate" the outdoor spaces of our home!

Hugs ~

:) T

Anoniem zei

Wat een heerlijke sfeerhoekjes heb je,al die mooie bloeiers,echt genieten,dus je hebt geen tuin dan,maakt ook niet uit hoor,terrasjes zijn leuk en er is veel leuks om mee te doen,met Bart gaat het gelukkig beter,af en toe nog wat stekende pijn maar daar heeft hij pijnstillers voor,geniet van je autoritje en de groetjes terug aan je man haha en zeg maar dank je wel voor de cadootjes die ik kreeg want dat was ik helemaal vergeten,fijne week,lieve groet Joke.

Miss Gracie's House zei

Such a pretty corner you've made there...always love flowers! THANKS so much for the sweet words of encouragement you've left for me over the past weeks!
Rene'

koralee zei

Sooooo pretty my friend...I love visiting you! I really need to get my outdoor space in order. Hugs for a great day. xoxox

La Maison zei

Ha Ria,
t'komt wel goed toch? Wat dacht je van wat boompjes, b.v. Olijf, Laurier, Buxus, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor je het weet heb je dan ook nog een kikker in je teiltje.
veel plezier met tuinnieren in de lucht. volgens mij bestaat daar ook een boekje over.
Groetjes
Hermine

Splashes of Pink and Mint zei

Het ziet er nu al supergezellig uit! Straks als het zomer is, zal het helemaal een plaatje zijn! Afgelopen week heb ik m'n zusje vaak geholpen in haar bloemenwinkel, en ze kreeg karren vol tuingoed binnen, jáááá daar wordt je natuurlijk wel heel erg hebberig van! Vandaag lekker alles geplant, nu maar hopen dat we geen nachtvorst meer krijgen!

Kaatjekraal zei

Kan geregeld worden hoor ;) haha!
Ziet er hier ook al heerlijk vrolijk uit met alle bloemen!
Ook een fijne week!
Creatieve groetjes Klaske

Antonia zei

Nou Ria, hier ben ik al. Morgen en dinsdag werk ik de hele dag dus kom ik nu gelijk even. Er is niks mis hoor met paarse bloemen, daar val ik ook altijd voor :-) Koop zelf ook elk jaar paarse petunia's. Wel lekker dat je elke dag wat mee kunt nemen! Je waterbakje kun je insmeren met yoghurt of karnemelk, dan is het zo weer groen. Veel balkonplezier gewenst, lieve groet Anja

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Hoihoi, dank je wel voor je lieve reactie! Wat zijn ze prachtig hè, petunia's! We kopen ze ieder jaar, net als viooltjes en spaanse margrieten, vaste prik! Ik ga je toevoegen hoor! Groetjes Hilde

Janean zei

it is looking beautiful, my sweet ria! in fact it looks perfect!

Hugs, Janean

Kathy @ Sweet Up-North Mornings... zei

Happy Sunday Ria ...
Looks like your getting everything ready outside!
The flowers are beautiful .. petunias!!
I picked up Some violas to plant in a planter ... Which Needs to come in every night ... still too cold.

Loved catching up here this evening!
Have fun girlfriend!

xoxo ~ Kathy @
Sweet Mornings Up North ...

Carole zei

Thanks for stopping by. Your blog is lovely.
I see you've planted some of my favorite flowers.
Your babies on your sidebar are adorable too.
xxx
Carole

Free Pretty Things For You zei

what a lovely blog :)

Deb zei

Such A Lovely Little Spot to Relax and Enjoy your beautiful flowers ... so pretty! Deb

Masy zei

Thank you Ria for your sweet comment!
beautiful flowers.
Wishing you a very beautiful Monday!! :-)

All the best from Norway

~*~ saskia ~*~ zei

Ria Ria, no bo heating bowls in my closet.... Hahahaha, je begrijpt wat ik bedoel! Gelukkig hoeft de verwarming de eerste paar maanden niet aan, daarna zien we wel weer verder, hahaha
Een hele hele heeeeeeeeeeeeeeele leuke maandag en meteen ook maar een heleeeeeeeeeeleleleeeeeeeeeeeleleleleeeeeeleeeeee leuke nieuwe week! XX

alma zei

Hoi Ria,

Wat ben je ook attente vrouw!! Voor iedereen altijd een lief woord en een snelle reactie!!! Door mensen als jij wordt het bloggen leuk!!
Als ik een keer in de buurt van Maarsen ben kom ik een keertje in je winkel gluren hoor!!!

Groetjes
Alma

FEDERICA zei

Hi Ria! Here I am! I'm sorry but these days are crazy! How are you today?

Thanks for all your kind comments darling, you're the sweetest!
Your plants are fantastic! Congrats!

Wish you a lovely rest of the day,
Federica.
xoxo

Harmoni og Kontrast zei

Hi again Ria, I must be very tired if I wrote to you in Norwegian, haha:-) Well, I am so sorry, but I love your blog! Good night to you - I think I have to go to sleep early tonight;-) Hugs from Laila